Linkuri accesibilitate

Liderii PL, PLDM şi AMN exclud orice tratative cu PCRM


Mihai Ghimpu, Vlad Filat, Serafim Urechean
Mihai Ghimpu, Vlad Filat, Serafim Urechean

Opoziţia urmăreşte provocarea alegerilor anticipate

Dupa alegerile de pe 5 aprilie, Vladimir Voronin declarase ca nu va negocia cu opozitia nici un fel de functii in viitoarea conducere a Republici Moldova. Dar comunistii l-au delegat astazi pe unul din liderii lor, Vladimir Turcan sa negocieze cu opozitia pentru alegerea unui nou sef al statului. De data aceasta, liderii opozitiei resping insa negocierile. Pesedintii celor trei formatiuni parlamentare PLDM, PL si AMN declara ca nu vor participa la alegerea presedintelui tarii.

Mihai Ghimpu, presedintele liberalilor spune ca alegerea unui presedinte inaintat de comunisti ar “confirma faradelegile comise de PCRM in alegeri si dupa”. Declar cu toata responsabilitatea ca nu negociem alegerea presedintelui tarii. Trebuie sa fie alegeri anticipate. Daca intr-o lupta cineva a cazut si a pierdut drapelul, altcineva il ridica. Mergem la anticipate.

Vlad Filat, presedintele PLDM, confirma ca deputatii formatiunii pledeaza pentru o guvernare legitima si nu una furata de la alegator .Nu vom participa in niciun caz la alegerea sefului statului. Scopul nostru este unul asumat - provocarea alegerilor anticipate, in rezultatul carora sa reusim sa instituim o guvernare democratica. Mergem nu din interesele lui Vladimir Voronin sau ale comunistilor in aceste alegeri anticipate, ci din convingerea si dorinta ca Republica Moldova sa aibe in sfarsit o perspective clara europeana, o guvernare democratica, care va activa respectand drepturile si libertatile cetatenilor.

Serafim Urechean, a declarat ca deputatii din partea Aliantei Moldova Noastra, la fel, pledeaza pentru alegeri anticipate, care sa se desfasoare sub monitorizarea stricta a organismelor internationale. Cei 41 de deputati din opozitie declara cu toata resoponsabilitatea ca nu vor vota un presedinte propus de comunisti. Insistam pentru alegeri anticipate cu acces la sursele mediatice, cu o mass media impartial, cu revizuirea integrala a listelor electorale. Tovarasul Voronin cunoaste foarte bine ca alegerile au fost truncate, falsificate masiv si deaceea are teama pentru alegeri anticipate.

Asa dar toti cei trei lideri ai opozitiei parlamentare resping categoric negocierile privind alegerea unui nou sef al statului.
XS
SM
MD
LG