Linkuri accesibilitate

Drumul lung spre cimitir


Busculade în drumul spre cimitir

În ajunul Paştelui Blajinilor preoţii le-au recomandat oamenilor, care voiau să meargă la cimitire, să se poarte creştineşte. “Este important ca această zi să fie petrecută în linişte, pace şi bună înţelegere” a spus, intervievat de Basa-press, preotul Octavian Moşin de la Mitropolia Moldovei.

Ei bine, tocmai linişte şi pace nu a fost. Cel puţin busculadele de la staţiile de autobuze nu aveau nimic de-a face cu armonia şi bunăvoinţa creştină. Am văzut sute de oameni cu feţe crispate, luînd cu asalt autobuzele neîncăpătoare, înghiontindu-se, răstindu-se unii la alţii. Aceştia de ce oare nu s-au purtat creştineşte?

Pe de altă parte, busculadele de la staţiile arhipline au scos la iveală din nou o problemă pe care o ignorăm de ani de zile. Cimitirul de pe strada Doina, care înghite cea mai mare parte a morţilor capitalei, e unul din cele mai imense din Europa şi se extinde cu repeziciune. E de presupus că în viitor busculadele de la staţiile de autobuze vor şi mai insuportabile de Paştele Blajinilor. Dacă lucrurile vor continua la fel, mă tem că unii dintre noi vor trebui să meargă pe jos la cimitir.

Şi pînă unde vrem să se extindă cimitirul de pe strada Doina? E o problemă asta sau nu? Nu ştiu care ar fi soluţia, dar am impresia că ea deja trebuie căutată.
XS
SM
MD
LG