Linkuri accesibilitate

Ministrul român de externe susține R. Moldova pe calea integrării europene


Ministrul roman de externe Cristian Diaconescu a declarat luni la Luxembourg, la reuniunea ministrilor de externe din tarile Uniunii Europene, ca tara sa continua sa sprijine Moldova pe calea integrarii europene si in proiectul Parteneriatului estic, dar autoritatile moldovene trebuie sa respecte principiile si valorile europene din aquis-ul comunitar.

„Ar fi o greşeala istorica sa confundam actiunile unui guvern cu aspiratiile europene fireşti ale cetatenilor din republica Moldova”, a declarat seful diplomatiei de la Bucuresti intr-un interviu cu agentia hotnews.ro. Diaconescu a mai spus ca, impreuna cu partenerii europeni ai Romaniei, Bucurestiul urmareste cu atentie modul in care Moldova isi va respecta standardele şi obligatiile asumate in fata partenerilor europeni.

„Aspectele privind libera circulatie, dreptul la libera exprimare, statul de drept fac parte din aquis-ul comunitar obligatoriu, atit pentru statele membre cit si pentru cele care doresc statut de asociat cu Uniunea Europeana” a mai spus Diaconescu. El a precizat şi că pina acum Bucurestiul nu a luat nici o hotarire in legatura cu raspunsul pe care sa il dea respingerii de catre Chisinau a noului ambasador propus de Romania, Mihnea Constantinescu.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG