Linkuri accesibilitate

Declarație a miniștrilor de externe europeni cere Moldovei să adopte un comportament european și pe plan intern


Ministrul ceh de externe, Karel Schwartzenberg, care a prezidat luni reuniunea ministrilor de externe din tarile Uniunii, din partea preşedintiei rotative, a declarat ca Parteneriatul estic reprezinta un mesaj puternic din partea Uniunii pentru cele 6 tari cuprinse in acest program – Moldova, Ucraina, Belarus, Georgia, Armenia si Azerbaijan de a sustine şi promova buna guvernare, respectul legii si transparenta. Uniunea Europeana a dat publicitatii o declaratie in care işi exprima „ingrijorari serioase” in legatura cu evolutiile din Moldova.

„Actualele tensiuni din aceasta ţară reprezinta o provocare pentru Uniunea Europeana. Scopul nostru este de a gasi calea cea mai buna de a intari politica noastra fata de Moldova şi de a o aduce mai aproape de standardele noastre. Ne asteptam ca Moldova sa adopte un comportament european, atit fata de Uniunea Europeana şi membrii ei, dar mai ales, pe plan intern...”

Potrivit unui diplomat citat de agentia France Presse, la lansarea oficiala a Parteneriatului estic de la Praga, din 7 mai, Moldova ar putea fi reprezentata de premierul Zenaida Greceanîi, nu de preşedintele Vladimir Voronin.
XS
SM
MD
LG