Linkuri accesibilitate

T. Hammarberg conferă cu reprezentanții opoziției


Thomas Hammarberg
Thomas Hammarberg

"Trebuie să se ia măsurile necesare pentru apărarea drepturilor omului"

“Este esential sa fie reconstituita o descriere corecta despre ceea ce s-a intimplat cu adevarat si de a lua masurile necesare pentru protectia drepturilor omului”. Declaratia apartine Comisarului Consiliului Europei pentru drepturile omului, Thomas Hammarberg. Aflat in vizita la Chisinau pe parcursul a patru zile, comisarul Thomas Hammarberg evalueaza situatia drepturilor omului de dupa alegeri.

Reprezentanti ai opozitiei s-au intilnit deja cu demnitarul de la Strasbourg. Primarul de Chisinau Dorin Chirtoaca, vicepresedintele PL, a fost la discutii impreuna cu cativa tineri, retinuti de politisti dupa protestele anticomuniste violente de pe 7 aprilie. Dorin Chirtoaca mai spune ca a facut si o propunere pentru forurile occidentale. El insista ca UE si CE sa adopte doua rezolutii referitoare la situatia din Republica Moldova.


Vlad Filat, liderul PLDM, a declarat Europei Libere ca obtinerea de catre el a informatiei din prima sursa ar putea crea un tablou complet al evenimentelor recente si impactului acestora asupra drepturile omului.

Potrivit unor surse diplomatice, Hammarberg va conferi si cu Marian Lupu, fostul presedinte al parlamentului, deputat pe lista Partidului Comunistilor. Demnitarul de la Strasbourg va intocmi un raport despre situatia post-electorala din Moldova, raport pe care il va prezenta pe 29 aprilie in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei.
Previous Next

XS
SM
MD
LG