Linkuri accesibilitate

Curtea de Apel respinge cererea de eliberare din arest preventiv a lui Gabriel Stati


Milionarul Gabriel Stati ramâne în arest. Curtea de Apel Chisinau a respins ieri recursul avocatilor care au cerut eliberarea omului de afaceri, calificându-l „nefondat”. Omul de afaceri va ramâne în arest pâna la 16 mai, iar decizia completului de judecata este irevocabila.

Avocatul lui Stati, Vitalie Nagacevsci, a spus ca decizia este ilegala şi că va aduce cazul la Curtea Europenă pentru Drepturile Omului (CEDO). Vitalie Nagacevschi a mai spus ca în spatele evenimentelor din 7 aprilie stau autoritatile centrale si i-a sugerat „presedintelui Vladimir Voronin sa scrie un autodenunt, pentru a usura sarcina organelor de urmarire penala care trebuie sa gaseasca toate persoanele vinovate”.

Gabriel Stati este acuzat de uzurparea puterii de stat si organizarea de dezordini în masa. El a fost retinut la Odesa, fiind ulterior extradat autoritatilor de la Chisinau. Stati pledeaza nevinovat si spune ca nu a participat la protestele violente din 7 aprilie si ca în ziua arestului nu a fugit din tara, asa cum se spune, ci a plecat în Odesa într-o deplasare de afaceri. Anterior, tatal acestuia, Anatol Stati a declarat ca prin acest dosar Vladimir Voronin urmareste sa preia averea familiei sale, despre care se spune ca ar fi de ordinul miliardelor de dolari.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG