Linkuri accesibilitate

Judecătoria Centru prescrie în dosarul Morari restricţia de părăsire a ţării


În dosarul Nataliei MORARI, jurnalista de la revista moscovită News Times, cercetată penal de autorităţile moldovene pentru presupusa participare la organizarea tulburărilor în masă din ziua de 7 aprilie 2009, Judecătoria Centru a respins vineri demersul procurorilor de a i se prelungi termenul de arest la domiciliu şi a prescris în schimb restricţia de părăsire a teritoriului Republicii Moldova pe durata cercetărilor.

Intr-un interviu cu Radio Europa Libera NataliaMorari a spus că “orice om cu mintea treză” îşi dă lesne seama că nu există nici o legătură între protestele paşnice din ziua de 6 şi chiar 7 aprilie şi devastarea Parlamentului şi a Palatului prezidenţial. Acei care şi-au folosit dreptul la libertatea de expresie nu au nimic comun cu autorii şi provocatorii violenţelor, care pot şi trebuie să fie identificaţi în baza unor investigaţii temeinice".

Natalia Morari a devenit cunoscuta pe plan international datorita investigatiilor şi criticilor sale fata de politica lui Vladimir Putin. Natalia Morari are interdictie de a intra in Federaţia Rusa. Cazul sau este in atentia organizaţiei Amnesty International.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG