Linkuri accesibilitate

Radu Duda for president


O candidatură neluată deocamdată în serios de nimeni

Radu Duda, casatorit cu fiica cea mare a Regelui Mihai, a anuntat ca va fi sprijinit in cursa electorala de fostul monarh al Romaniei. Radu Duda a fost primit in familia regala in 1996 prin casatoria cu cu principesa Margareta, desemnata mostenitoarea tronului. In 1999 Casa de Hohenzollern-Veringen i-a dat titlul de print, iar in 2002, Radu Duda a absolvit Colegiul National de Aparare, pentru a urma traditia militara a barbatilor din familia regala autohtona.

Actor la Teatrul national din Iasi pina la casatoria princiara, Radu Duda si-a cladit cu greu o noua cariera, mai cu seama ca la inceput nu a fost foarte bine primit de familia regelui. Sub regimul social-democrat, Radu Duda a fost numit emisar special al Guvernului Romaniei pentru probleme de integrare europeana, fiind de fapt functionar al executivului de la Bucuresti. In cercurile influente ale capitalei romane se vorbeste soptit despre candidatura lui Radu Duda la presedintie inca din 2005, iar in ultimii patru ani ginerele regelui a umblat prin toata tara incercind sa devina simpatic si popular. Acum zece zile, casa regala a invitat-o in Romania pentru o conferinta publica pe Betsy Myers, sefa de campanie a presedintelui american Barack Obama. Raspunzind unei intrebari in timpul conferintei de presa care a avut loc atunci la Bucuresti, acesta a spus ca singurul pe care l-ar sustine ar fi Radu Duda.

Deocamdata nimeni nu ia prea in serios candidatura sa, iar analistii politici socotesc ca prin candidatura principelui Radu la Preşedinţia României Casa Regală renunţă 'pentru totdeauna' la monarhie. Radu Duda argumenteaza ca principalul sau avantaj in cursa pentru alegerile prezidentiale de la sfirsitul acestui an este independenta sa fata de orice partid politic. Laudind realizarile monarhiei, dar dezicindu-se in acelasi timp de ea, ginerele regelui nu reuseste sa-i convinga nici pe monarhisti, nici pe nehotariti. Ramine de vazut daca pe fondul adincirii crizei economice, Radu Duda, acest actor, imbracat in uniforma de colonel si jucind rolul de ginere al regelui, are vreo sansa la presedintia Romaniei.

Politigraf

XS
SM
MD
LG