Linkuri accesibilitate

CEC: PCRM va dispune de 60 de mandate în Parlament


Eugen Ştirbu şi Iurie Ciocan (CEC)
Eugen Ştirbu şi Iurie Ciocan (CEC)

Opoziţiei liberale îi revin 41 de locuri în viitorul legislativ

După renumărarea voturilor valabil exprimate in scrutinul parlamentar din 5 aprilie Comisia Electorală Centrală a anunat în ziua de marţi, 21 aprilie, că Partidului Comunistilor din Republica Moldova îi vor fi atribuite 60 de mandate, chiar dacă s-au descoperit voturi suplimentare ce nu fuseseră contabilizate anterior în favoarea PCRM.

CEC anunţă rezultatele renumărării voturilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:04 0:00


Au fost reconfirmate şi scorurile obţinute de celelalte formaţiuni care au acces în Parlament: 13,13 la suta din sufragii obţinute de Partidul Liberal, 12,43 la suta ale Partidului Liberal Democrat si 9,77 la suta din voturi obţinute de Alianta "Moldova Noastra", urmînd să dispună de respectivele numere de mandate - PL si PLDM cite 15 mandate, iar AMN - 11 locuri.

Decizia CEC conţine numele viitorilor 101 deputaţi ale căror mandate urmează să le valideze Curtea Constituţională. Trei membri ai CEC Mihai Buşuleac, Nicolae Gîrbu şi Vasile Gafton, au insistat să formuleze o opinie separată în care au semnalat aplicarea de semnături false la părerea lor pe mai multe procese verbale privind renumărarea buletinelor de vot la birouri electorale locale.
XS
SM
MD
LG