Linkuri accesibilitate

Presa de joi


polemica și acuzele reciproce continuă

In Moldova Suverana, bunaoara, Ion Berlinski ii trateaza, din nou, pe Chirtoaca si Filat drept “teroristi”, de care Moldova ar trebui sa scape. Nu spune numai cum anume, dar sugereaza Bucurestiului sa faca la fel cu “iresponsabili ca Basescu”. Preia Moldova Suverana si un punct de vedere semnat de jurnalistul roman Ion Cristoiu, care, supărat rau de tot, probabil pe presedintele Basescu, justifica intrucatva acuzele Chisinaului. Si, mai identifica aceeasi Moldova Suverana, noi si noi responsabili pentru violentele din 7 aprilie. De aceasta data e vorba de Coalitia 2009, pentru Alegeri Libere si Corecte.

De cealalta parte, Timpul publica declaratia profesorilor si studentilor de la Universitatea de Stat, care cer presedintelui sa-si prezinte public scuze pentru acuzele nefondate aduse corpului didactic si tinerilor. “Insistam ca organele de drept sa inceteze faradelegile”, cer la randul lor, intr-o scrisoare deschisa, profesorii si elevii de la liceul Gheorghe Asachi, iar cei din urma mai solicita si eliberarea unia din colegii lor, care ramane inca in arestul politiei. Cat priveste rolul autoritatilor, Sorina Stefarta constata ca Chisinaul poarta un razboi pe mai multe fronturi – pe frontul terorii, pe cel mediatic si pe frontul antiromanesc – si mai crede redactorul-sef de la Timpul ca invingatorii, conmunistii adica, s-ar putea transforma in pierdanti. Iar despre argumentele opozitiei, gasiti in acelasi ziar primele rezultate ale verificarii listelor electorale. “In doua luni au fost clonati 400 de mii de moldoveni”, titreaza Timpul.

In Ziarul de Garda Petru Amariei compara realitatile de azi din Moldova cu cele de pe vremea lui Beria. Investigheaza Ziarul de Garda, de asemenea, si moartea lui Valeriu Boboc, cel care politia pretinde ca s-ar fi intoxicat cu o “substanta necunoscuta”, care insa, nu se stie cum, l-a lasat cu coastele rupte si capul spart. Si mai publica Ziarul si un interviu, din spital, unde este internată deputata Valentina Cusnir, batuta si ea de politisti.
XS
SM
MD
LG