Linkuri accesibilitate

Presa de luni


Proteste împotriva abuzurilor autorității de la Chișinău

In Timpul apar azi mai cateva corespondente, din strainatate, unde moldovenii protesteaza, la fel, impotriva abuzurilor autoritatilor de la Chisinau. Gasiti relatari despre mitingurile de solidarizare cu protestele de la Chisinau care au fost orrganizate la Londra, la Dublin in Irlanda, sau la Boston, in Statele Unite.

Constantin Cheianu, la rubrica “Buna dimineata”, constata ca un premier-femeie s-a dovedit bun ca sa le spuna copiilor ca este gata sa-I impuste. Referinta e la avertismentul adresat tinerilor de sefa Cabinetului de Ministri, Zinaida Greceanii … Iar Constantin Tanase il compara pe presedintele Voronin cu Nero, imparatul care a incendiat Roma. “Dictatorul sugubat”, asa-i zice directorul de la Timpul presedintelui Voronin, care, in opinia lui Tanase, este un pigmeu in raport cu Nero, dar totusi, desi epigon, e un urmas al acestuia. “Alte timpuri, alte moravuri!”, scrie Constantin Tanase: “Cand doreste sa se mai distreze, el nu ucide, ci baga la puscarie”.

Tot Constantin Tanase e autorul editorialului din editia de azi. “Cealalta Moldova” e titlul lui si asta pentru ca “pe 7 aprilie in centrul Chisinaului a iesit cealalta Moldova, cea de care comunistii se tem si de care ei n-au banuit ca exista – Moldova tanara, neconformista, bine informata, dar si naiva. Astfel, si-a anuntat prezenta politica o generatie noua, educata de Internet, care vorbeste la telefonul mobil, dornica de schimbari, care nu se regaseste in ideologia mucegaita a fosilelor care conduca astazi aceasta tarisoara”.

Mai gasiti in Timpul de azi un interviu cu Victor Catan, fost ministru la Interene, despre modul in care a actionat si cel in care ar fi trebuit sa actioneze politia pe data de 7 aprilie la Chsinau, un comentariu semnat de Nicu Popescu, care anunta “Era instabilitatii comuniste”, si ancheta initiata de jurnalisti, care incearca sa-l identifice pe individul care a arborat drapelele Romaniei si al UE la Presedintie si Parlament

Adevarul
, de la Bucuresti, scrie despre acelasi “misterios Gavroche”, cel care a ridicat drapelele pe cele doua cladiri. “Militia lui Voronin ucide”, titreaza Ziua. “Podurile de flori au fost aruncate in aer”, constata revista ucraineana Zerkalo Nedeli. Urmeaza insa a fi refacute, sunt de parere jurnalistii ucraineni. Iar titlul din Kommersant, de la Moscova, este “Moldova renumara cauzele rebeliunii”.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG