Linkuri accesibilitate

Condamnarea politicii Guvernului comunist de a nu deschide secţii de votare suplimentare în străinătate

Rezoluţia cetatenilor R.Moldova aflati peste hotare impotriva fraudarii alegerilor din 5 aprilie 2009 de catre partidul comunist.
Noi, participantii la protestele continue ale cetatenilor R.Moldova din Irlanda, Marea Britanie, Norvegia, Italia si alte tari, aducem la cunostinta ca nu suntem de acord cu rezultatele scrutinului din 5 aprilie 2009 si consideram ca alegerile au fost fraudate. Constatam ca politica antidemocratica si totalitara promovata de partidul comunistilor care se afla la guvernare aduce o atingere si o incalcare grava a Constitutiei RM, Codului Electoral si nu in ultimul rind a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului şi Libertăţilor fundamentale, Convenţiei Europene pentru Drepturile omului şi Libertăţile fundamentale, la care R.Moldova este parte si mai mult ca atit se obliga sa le respecte.

In mod direct a fost incalcata asigurarea condiţiilor reale şi egale pentru exercitarea dreptului constitutional la vot al unui numar de peste un milion de cetateni ai Republicii Moldova, care in ziua scrutinului s-au aflat peste hotare, prin refuzul de a deschide sectii de votare suplimentare pe lîngă cele din misiunile diplomatice si oficii consulare.

Moldova - (5) Moldovans demonstrate in Irland against the electoral fraud in Moldova, 12April2009
Din cele relatate mai sus mentionam ca ne este clar ca actuala guvernare nu a dorit deschiderea sectiilor de votare peste hotare, fapt ce a fost contrar vointei poporului. Politica legislativa a actualei guvernari urmareste restringerea libertatilor cetatenesti, ingradirea dreptului la libera exprimare, impunindu-ne un regim dictatorial, totalitar si antidemocratic.
In mod deschis, declaram ca sustinem manifestatiile pasnice ale protestatarilor din Piata Marii Adunari Nationale, la care ne alaturam si noi cei din strainatate.

In acest context cerem conducerii R.Moldova si organelor competente:
1. Eliberarea imediata si neconditionata si incetarea urmaririi penale a persoanelor retinute in legatura cu manifestatiile pasnice din Piata Marii Adunari Nationale din 6,7 si 8 aprilie.
2. Incetarea retinerii persoanelor ce participa la manifestatiile pasnice din PMAN.
3. Scoterea cenzurei de la TeleradioMoldova si prezenta radioteleviziunii publice in PMAN pentru a putea fi posibila informarea veridica pe intreg teritoriul tarii.
4. Asigurarea accesului liber al cetatenilor R.Moldova pe tot teritoriul tarii si deblocarea frontierelor.
5. Demiterea Comisiei Electorale Centrale pentru complicitate la fraudarea alegerilor.
6. Sectii de votare in strainatate dupa necesitate.
7. Alegeri repetate.
8. Recunoasterea din partea partidului comunistilor a implicarii in devastarea Presidentiei si a Parlamentului RM.

Noi, cetatenii R.Moldova participantii la protestele de peste hotare din 6,7,8,9,10 si 11 aprilie 2009, speram ca autoritatile RM vor da curs urgent solicitarilor noastre.
XS
SM
MD
LG