Linkuri accesibilitate

Mii de oameni dau curs apelului opoziţiei de a protesta contra puterii comuniste


Mii de oameni au participat la demonstraţii anticomuniste la Chişinău, convocate de Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Alianţa Moldova Noastră. Cele trei partide alese în noul Parlament protestează împotriva a cea ce numesc falsificarea masivă a votului de pe 5 aprilie în favoarea Partidului Comuniştilor, orchestrarea violenţelor de pe 7 aprilie la Parlament şi Preşedinţie şi persecutarea ulterioară a tinerilor care au luat parte la acel protest pe care îl consideră spontan. Unul din liderii liberalilor, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă a declarat la demonstraţiile de astăzi din Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău că opoziţia cere o investigaţie internaţională a celor întâmplate pe 7 aprilie.

„Vladimir Voronin caută vinovaţi, în rândul manifestanţilor paşnici, în rândul opoziţiei sau peste Prut. Dar a uitat să se privească în oglindă pentru a vedea cine este adevăratul vinovat pentru cea ce s-a întâmplat”.

Preşedintele în exerciţiu, Vladimir Voronin acuză opoziţia de organizarea protestelor violente de marţi, soldate cu zeci de răniţi în rândul protestatarilor şi poliţiei şi distrugerea parţială a clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei. El susţine că în spatele a cea ce numeşte „tentativă de lovitură de stat” s-ar afla România.
XS
SM
MD
LG