Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe rus cere UE transparență în colaborarea cu republicile post-sovietice


Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a insistat astazi ca Uniunea europeana trebuie sa arate "respect" si transparenta in modul in care colaboreaza cu tarile din spatiul fostei Uniuni Sovietice. La o conferinta la Moscova, Lavrov a criticat noul acord energetic intre Uniunea Europeana si Ucraina pentru modernizarea infrastructurii de retele de gaze.

"Avem probleme in modul in care se dezvolta relatia de parteneriat cu EU, aceste probleme sint bine cunoscute " a spus Lavrov referindu.se mai ales la relatia Ucrainei cu Uniunea Europeana.

Reamintim ca Ucraina, impreuna cu Mosdova, Georgia, Azerbaijanul , Armenai si Belarus sint cuprinse in programul Parteneriatul Estic al Uniunii Europene ce urmeaza sa fie lansat pe 7 mai la Praga. Moscova a declarat fatis de mai multe ori ca se opune acestein initiative a Uniunii Europene.
Lavrov a aratat si un optimism prudent fara de relatiile Moscovei cu Statele Unite si a spus ca va trebuie sa mai treaca ceva timp pina ce va fi recistigata increderea intre ambele parti.
XS
SM
MD
LG