Linkuri accesibilitate

Comunicat al Preşedinţiei privind convorbirea telefonică dintre V. Voronin şi J. Solana


Presedintele Vladimir Voronin a avut o convorbire telefonica cu Javier Solana, Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politica Externa si Securitate Comuna. Discutia a vizat situatia creata in Republica Moldova dupa alegerile parlamentare din 5 aprilie curent.

In cursul dialogului, Voronin a subliniat ca va depune toate eforturile in vederea mentineri situatiei sub control, precum si prevenirii pe viitor a unor asemenea manifestari violente.

Seful statuluia solicitat delegarea la Chisinau a unei misiuni a Uniunii Europene in scopul documentarii oficialilor europeni la fata locului cu starea reala a lucrurilor. De asemenea, seful statului a exprimat disponibilitatea autoritatilor moldovenesti de a prezenta institutiilor europene materiale, inclusiv foto si video, referitoare la actiunile de protest.

Javier Solana a sustinut ideea delegarii unei misiuni a UE in Republica Moldova, afirmind ca solicitarea respectiva va fi examinata in mod prioritar. Inaltul Comisar al UE a subliniat importanta stabilirii unui dialog constructiv intre autoritatile statului si opozitie, in interesele tarii si ale cetatenilor.

Comisarul european a subliniat ca Uniunea Europeana acorda o importanta deosebita Republicii Moldova, in special, in cadrul Politicii Europene de Vecinatate, exprimind disponibilitatea UE de a sprijini tara noastra si pe viitor.
XS
SM
MD
LG