Linkuri accesibilitate

Conferință de presă la Chișinău a liderilor partidelor de opoziție


La Chisinau la aceasta ora se desfaşoara o conferinta de presa a liderilor partidelor de opozitie, Partidul Liberal, partidul Liberal Democrat si Alianta „Moldova Noastra”. Corespondenta Europei Libere ne-a spus ca liderul liberal democratilor Vladimir Filat a facut apel la conducerea tarii sa inceteze, arestarile si maltratarile impotriva copiilor. El a anuntat ca luni va face o plingere in instanta impotriva presedintelui partidului comunistilor Vladimir Voronin.

Serafim Urechean, liderul Aliantei Moldova Noastra a amintit ca sint 220 de copii retinuti si a cerut judecatorilior, procuraturii si anchetatorilor sa nu-si bata joc de acesti tineri. El a spus că cei care sint retinuti şi sint maltratati ar trebui definiti ca detinuti politici. AMN a creat o structura de investigare a cazurilor si a abuzurilor in retinerea tinerilor. Serafim Urechean a criticat modul in care toata vina pentru violentele din 7 aprilie este pusa pe umerii opozitiei.

Mihai Ghimpu, liderul liberalilor a adus cazuri concrete de tortura si abuzuri si prezentind fotografii. Ghimpu a declarat ca nu este posibil ca un partid care sustine ca a cistigat in mod cinstit alegerile sa foloseasca forta impotriva protestatarilor care contesta rezultatul lor.

Cei trei lideri au depus o solicitare la primarie pentru organizarea miine a unui miting in piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. Cei trei lideri au cerut transmiterea acestui miting in direct de catre TV radio Moldova.
XS
SM
MD
LG