Linkuri accesibilitate

Ziariştii de la Jurnal de Chisinau si Jurnal TV cer azil politic in SUA


"În Republica Moldova a fost declansata o teroare fara precedent impotriva presei libere"

Jurnalistii de la Jurnal de Chisinau si Jurnal TV au expediat pe adresa lui Asif J. Chaudhry, Ambasador al Statelor Unite ale Americii o cerere de azil politic in SUA pentru toti angajatii.

In solicitarea semnata de jurnalisti se spune: „Pornind de la faptul ca un coleg de al nostru, aflat in exercitiul functiunii, a fost batut in mod bestial de catre fortele de ordine, luandu-i-se camera de filmat; avand in vedere faptul ca Ministerul de Interne n-a infirmat stirea ca doi colegi de-ai nostri sunt dati in urmarire generala, redactiile JURNAL de CHISINAU si JURNAL TV considera ca in Republica Moldova a fost declansata o teroare fara precedent impotriva presei libere.

Tinand cont de faptul ca planul secret realizat de guvernarea comunista in vederea anihilarii fizice a tuturor organismelor democratice poate duce la lichidarea libertatilor dobandite odata cu proclamarea Independentei Republicii Moldova, ca viata noastra este pusa in pericol din cauza convingerilor noastre politice si a optiunilor democratice;
tinand cont de toate cele expuse mai sus, va rugam, Domnule Ambasador, sa examinati cu atentie cererea noastra de azil politic in Statele Unite ale Americii”.
XS
SM
MD
LG