Linkuri accesibilitate

Eurodeputata Renate Weber despre evenimentele din Moldova


Renate Weber
Renate Weber

„Grupul Liberal din Parlamentul European va propune o rezoluţie de urgenta privind situatia din Moldova”

Intr-o luare de poziție pentru Radio Europa Libera europarlamentara liberala Renate Weber se afirmă surprinsa de declaratia Troicii Uniunii Europene cu privire la situatia din Moldova. „Ma asteptam ca acolo sa gasesc macar o exprimare a ingrijorarii daca nu chiar o condamnare a faptului ca Republica Moldova a incalcat pur si simplu acordul care exista intre Moldova si Comisia Europeana care dateaza din 2007 si care prevede ca nu exista un regim de vize pentru cetatenii din Uniunea Europeana. Or impunearea unui regim de vize pentru cetatenii Romaniei incalca acest acord.”

Deputata europeana considera “lamentabil” faptul ca Uniunea Europeana nu a sanctionat macar la nivel declarativ actiunile pre si post electorale ale Chisinaului.

In sesiunea Parlamentului European care va avea loc la Strasbourg incepand cu 21 aprilie, grupul ALDE va solicita adoptarea unei rezolutii de urgenta privind situatia din Republica Moldova, care se va referi la intregul proces electoral de la campania dinaintea alegerilor pana la reactia autoritatilor de dupa alegeri cand „arbitrariul domneste in Republica Moldova”.
XS
SM
MD
LG