Linkuri accesibilitate

Ziariști persecutați de autoritățile de la Chișinău


Rodica Mahu, redactorul-sef al publicatiei Jurnal de Chisinau a fost eliberata la doua ore dupa ce a fost rapita in strada de patru indivizi in civil, in spatele cladirii Guvernului.

Directorul Jurnalului de Chisinau, Val Butnaru, a declarat Europei Libere ca jurnalista a fost retinuta in timp ce transmitea la telefon pentru editia on-line a publicatiei informatii despre ce se intimpla la fata locului, despre concentrarea de forte in spatele si interiorul Guvernului.

„Patru indivizi in haine civile i-au rasucit miinile la spate, au urcat-o intr-o masina care a disparut intro directie necunoscuta. Dupa doua ore de interogatoriu la centrul de combatere a crimei organizate, pina la urma a fost invinuita de faptul ca a colectat informatii pentru atacarea cladirii Guvernului, practic am citat din invinuirea ce i-a fost adusa”, a declarat Europei Libere Val Butnaru.

Acum Rodica Mahu se afla in redactia Jurnalului de Chisinau. Publicatia promite noi amanunte despre acest incident.

Si corespondentul TVR la Chisinau, Doru Dediu, a fost ridicat de politie din strada, iar redactia nu a mai putut lua legatura cu el de la ora prinzului, a anuntat bitorul de presa al TVR.

"Cu putin timp in urma, colegul nostru Doru Dediu urma sa transmita imagini pentru jurnalele noastre, insa in legatura telefonica cu redactorul de la departamentul de externe a spus ca este luat de politie, legaturile telefonice s-au intrerupt si din acel moment nu se mai stie absolut nimic de el. Am incercat sa-l contactam dar nu mai este posibil", declarase pentru Realitatea TV Cristina Liberis, producator la TVR.

Noaptea trecuta, echipa din trei jurnalisti de la postul roman de televiziune Realitatea TV a fost expulzata dn Republica Moldova. Politia ii astepta deja in camera de la hotel, unde jurnalistii s-au dupa ora 21.00 de la filmari. Dupa interogatoriul ce a urmat au fost expulzati in citeva ore, scrie presa romana.

Joi, alti trei jurnalisti romani au fost expulzati de la aeroportul din Chisinau.
XS
SM
MD
LG