Linkuri accesibilitate

Proteste reînoite la Chișinău


La ora 11.00, in fata Guvernului s-au adunat doar citeva zeci de oameni. In ajun pe Internet au circulat mesaje contradictorii, unele cu indemnul reluarii protestelor, altele ce recomandau lumii sa nu iasa pe motiv ca autoritatile ar pregati provocarea unui nou atac inscenat, de data asta asupra guvernului.

Joi, primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca a cerut politiei municipale sa asigure ordinea publica pentru cazul in care lumea totusi se va aduna in piata. Primarul si-a motivat solicitarea prin faptul ca pe internet circula mesaje in care se vorbeste despre o posibila reluare a protestelor.

Primarul a facut indemn la calm, a cerut politiei sa nu limiteze dreptul la manifestatii pasnice si sa izoleze doar persoanele cu un comportament agresiv. Totodata, el a cerut sa se faca publica lista persoanelor arestate pentru incidentele din 7 aprilie, iar cei retinuti pe nedrept sa fie eliberati.

Primaria a autorizat cererea Miscarii Actiunea Europeana (MAE) de a picheta non-stop Compania publica Teleradio-Moldova, in perioada 9-29 aprilie. MAE protesteaza impotriva a ceea ce numeste falsificarea alegerilor si dezinformarea populatiei de catre audiovizualul public.

Corespondentii Europei Libere transmit ca autoritatile au luat masuri sporite de protectie la televiziunea si radioul nationale. La poarta televiziunii se afla o masina de pompieri dotata cu un tun de apa. La intrare se vad politisti, iar surse din interiorul televiziunii spun ca in cladire au fost concentrate masiv trupe speciale. Geamurile de la intrare sint acoperite cu draperii, iar administratia ar fi concentrata la casa radio. Angajatii care au putin de lucru au fost incurajati sa stea acasa. Aceleasi surse spun ca pe teritoriul televiziunii si de-a lungul gardului patruleaza politisti cu ciini.
XS
SM
MD
LG