Linkuri accesibilitate

PL, PLD şi AMN obţin dreptul de a verifica liste electorale


Iurie Ciocan (CEC)
Iurie Ciocan (CEC)

Opoziţia renunţă la renumărarea voturilor

Concurenţii electorali şi observatorii acreditaţi nu vor avea acces la toate listele electorale, ci numai la acele liste pe care le vor solicita în următoarele trei zile, ne spune secretarul CEC, Iurie Ciocan.

Partidul Libera, Partidul Liberal Democrat si Alianţa Modlova Noastră au anunţat că de astăzi au pornit o anchetă comună şi mizează pe ajutorul cetăţenilor ca să adune probe suficiente de fraudare a alegerilor din 5 aprilie. Liderul AMN Serafim Urechean consideră că va fi cam dificil să adune dovezi suficiente în numai trei zile, cît a mai rămas pînă la verificarea listelor electorale:

La rîndul său, liderul PL Mihai Ghimpu explică de ce s-a insistat totuşi pe verificarea listelor şi nu pe renumărarea voturilor: "Avem pe listele electorale peste 50 % de alegători...de unde?"

Pe de altă parte, liderul PLD Vlad Filat se arată convins că după ce vor fi verificate listele electorale se vor găsi şi “sufletele moarte” care au participat în aceste alegeri.

Dacă cazurile de fraudare a alegerilor despre care vorbeşte opoziţia se vor adeveri, instanţa de judecată ar putea invalida scrutinul, urmînd să fie organizate alegeri repetate. Amintim că şi parlamentarul european Emma Nikolson, care a făcut parte din echipa de observatori internaţionali la alegerile legislative din Moldova, declara pentru BBCcă a observat mai multe nereguli care însă nu au fost incluse în raportul OSCE, pe care dna Nikolson l-a apreciat prea blând și prietenos.
Previous Next

XS
SM
MD
LG