Linkuri accesibilitate

Procedurile de acreditare a noului ambasador român la Chișinău au început


Procedurile de acreditare a lui Mihnea Constantinescu la Chisinau au început miercuri la pranz dupa ce autoritatile de la Chisinu i-au declarat personae non gratae pe ambasadorul roman Filip Teodorescu si pe ministrul consilier Ioan Gaborean. Presedintele moldovean Vladimir Voronin i-a spus miercuri reprezentantului special al Uniunii Europene la Chisinau, Kalman Mizsei, ca ambasadorul roman Filip Teodorescu este implicat personal în incidentele din R.Moldova si ca este general al serviciilor speciale romane.

Mihnea Constantinescu spera ca autoritatile moldovene sa accepte rapid acreditarea noului ambasador

Un raspuns cat mai rapid din partea autoritatilor moldovene la solicitarea MAE de a acredita un nou ambasador la Chisinau ar fi un gest de exprimare a unei conduite europene, a declarat Mihnea Constantinescu dupa ce parlamentarii i-au dat în unanimitate avizul pentru a pleca la post.

"Prin activitatea pe care MAE o va avea, în consultare cu Parlamentul, Guvernul si Presedintia, vom reusi sa identificam cele mai bune cai prin care relatiile dintre Romania si R. Moldova sa cunoasca acel progres pe care UE îl asteapta si pe care, în general, partenerii din lumea europeana si euroatlantica îl asteapta de la autoritatile de la Chisinau", a afirmat diplomatul Mihnea Constantinescu, care a primit miercuri seara aviz pozitiv din partea comisiilor reunite de politica externa ale Parlamentului pentru postul de ambasador la Chisinau.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG