Linkuri accesibilitate

Rezultatele generalizate preliminare CEC - dacă cifrele sunt validate, PCRM nu va avea decît 60 de mandate


Comisia Electorală Centrală a anunţat în seara zilei de miercuri, 8 aprilie, rezultatele generalizate preliminare ale alegerilor de duminică, după „recepţionarea şi analiza proceselor verbale de totalizare a rezultatelor votării prezentate în original de către consiliile electorale de circumscripţie electorală, inclusiv cele de la secţiile de votare constituite în afara ţării”.

Rezultatele generalizate preliminare ale CEC arată în felul următor: „Partidul Liberal” 13,14%; „Alianţa MOLDOVA NOASTRĂ” 9,77%; Partidul Comuniştilor din Republica Moldova 49,48%; „Partidul Liberal Democrat din Moldova” 12,43%.

Experţii ADEPT de la Chişinău, un ONG specializat în procese electorale, spun că în baza acestor rezultate, în urma redistribuirii locurilor în noul Parlament, Partidului Comunişitlor din Republica Moldova i-ar reveni 60 de mandate din totalul de 101, deci cu un mandat mai puţin decît necesarul de voturi pentru alegerea şefului statului. Partidul Liberal şi Partidul Liberal Democrat ar acumula cîte 15 mandate de deputat fiecare, iar Alianţei Moldova Noastră i-ar reveni 11 mandate de deputat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG