Linkuri accesibilitate

Bucureşti: România va continua să aibă o abordare europeană în raporturile cu Moldova


Intr-o declaratie de răspuns, Ministerul de externe de la Bucureşti precizeaza că România nu va lua masuri similare privind personalul Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti si va mentine sistemul de vize gratuite pentru cetatenii moldoveni. Diplomaţia de la Bucuresti “respinge categoric acuzatiile formulate de autoritatile Republicii Moldova privind presupuse implicari ale României în afacerile interne ale Moldovei.” In opinia Bucurestiului aceasta acuzatie este ea însăşi “o provocare”.

„Este inacceptabil ca puterea comunista de la Chisinau sa transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama României si a cetatenilor români”, se arata in comunicat de presa al Ministerului Roman de externe. Masurile anunţate de autoritaile moldivene de impunere a vizelor pentru cetatenii romani sint considerate la Bucuresti drept “aberante”.

„România a sprijinit consecvent independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova si va continua sa aiba o abordare europeana în raporturile sale cu statul vecin, în pofida politicii antiromânesti a autoritatilor comuniste de la Chisinau”, se mai spune în comunicatul externelor de la Bucuresti.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG