Linkuri accesibilitate

Lozinci anti-comuniste, discursuri, poezii

Astmosfera astăzi în centrul capitalei a fost destul de calmă. La orele 7 dimineaţă, când am ajuns în Piaţa Marii Adunări Naţionale, mai mulţi poliţişti cu căşti şi bastoane de cauciuc, formase deja un cordon în jurul clădirii Guvernului. La Preşedenţie şi Parlament erau ceva mai mulţi. Dar, la acea oră nici un protestatar. Doar măturătorii îşi făceau meseria: "Vedeţi ce a făcut tineretul? Oare se poate aşa ceva? Dar iată acuma trebuie să facem curăţenie. Va trebui vreo săptămână-două."

Pe la ora 11, în Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au adunat câteva sute de tineri ce protestau paşnic. Ei scandau din când în când lozinci anti-comuniste şi foloseau uneori porta voce fie pentru discursuri, sau chiar poezii.

Şi în faţa Parlamentului au venit mai mulţi protestatari, dar aceştia erau îndemnaţi, tot de tineri, să revină în Piaţă şi să nu se lase provocaţi: ..Doar o să rămânem provocaţi şi iar o să spună că noi am organizat lucrurile astea. Tot comuniştii au dat foc.Comuniştii au făcut totul."

Astăzi în birourile incendiate de la Parlament, începuse reparaţia. Zeci de tineri au trecut pe lângă Parlamentul devastat, făcând poze cu telefoanele mobile.Mulţi regretă ceea ce s-a întâmplat ieri: "Provocatorii îi atrăgeau pe toţi, să strice, să dea foc la multe lucruri.Cred că tot a fost o idee comunistă. În zilele următoare vom şti cine stă în spatele acestor provocări."

"Am fost ieri puţin. Am stat liniştiţi, împreună cu colegii. Clar că nu sunt de acord în aşa stare să aducă Parlamentul, Preşedenţia. Au fost provocaţi. Nu au educaţie deloc.Nu trebuiau să facă acest lucru. Totuşi, ei vor răspunde pentru asta.Tot din buzunarele lor vor lua şi vor face reparaţii."

Responsabili de la Ministerul Dezvoltării Construcţiilor au anunţat că pagubele produse în urma devastării sediilor Preşedenţiei şi a Parlamentului se estimează la zeci de milioane de lei.
XS
SM
MD
LG