Linkuri accesibilitate

Protestele reluate la ora 11.00

La primele ore a diminetii, nici in Piata Marii Adunarii Nationale, nici la Parlament sau Presedintie, nu se afla nici un protestatr, relata corespondenta Europei Libere, Valeria Vitu de la fata locului. Cladirile Parlamentului si Presedintiei erau incercuite de scutieri, atmosfera era insa calma. Politia si pompierii au vegheat la Parlament pe parcursul intregii nopti se pare, iar dimineata se odihneau incalzindu-se la cateva ruguri aprinse in spatele cladirii. Unii dintre scutieri isi fac chiar poze unul altuia si colegilor aliniati in dispozitivul ce pazeste Parlamentul si Presedintia.

Incendiul din sediul Parlamentului a fost stins peste noapte, atmosfera era insa incarcata de un puternic miros de fum, ne-a spus Valeria Vitu. Focul a distrus mai multe etaje. Dis-de-dimineata, o echipa de functionari a venit la Presedintie si Parlament pentru a estima, probabil, pagubele produse de multime.

O farmacista care lucreaza in apropierea monumentului lui Stefan Cel Mare, i-a povesit Valeriei Vitu ca in jurul orelor 1 noaptea, iar pana la 3, toti protestatarii s-au retras din Piata. Ei au anuntat ca vor reveni in centrul Chisinaului azi la orele 11.

Dimineata o echipa de maturatori incepuse sa stranga gunoaiele lasate pe strada in timpul dezordinelor. In cladirile devastate, insa, calculatoarele, telefoanele si mobila distrusa au fost ingramadite la primul etaj si nimeni inca nu se apucase sa faca ordine, ne-a mai relatat Valeria Vitu.
XS
SM
MD
LG