Linkuri accesibilitate

Nou incendiu la clădirea Parlamentului - pasivitate suspectă a forţelor de ordine


Un incendiu puternic a izbucnit in doua birouri de la etajul cinci si parterul Parlamentului situate in aripa stinga pe partea din fata a cladirii. ProTV Chisinau a transmis in direct de la fata locului ca nici o masina a pompierilor nu se afla in preajma, in timp ce purtatoarea de cuvint a MAI, Ala Meleca, a declarat ca in spatele Parlamentului s-ar fi aflat opt autospeciale. Reporterul ProTV a transmis ca mai tirziu si-a facut aparitia totusi o singura autospeciala.

Reprezentanta MAI nu a putut da o explicatie de ce sediile Presedintiei si Parlamentului ramin inca nesupravegheate de fortele de ordine, desi marea majoritate a manifestantilor se afla in alta parte, in Piata Marii Adunari Nationale.

Liderii PLDM si PL, Vlad Filat si Dorin Chirtoaca au declarat ca inactivitatea fortelor de ordine in supravegherea Parlamentului si Presedintiei ar face parte din strategia puterii comuniste care urmareste sa puna responsabilitatea pentru actele de vandalism si provocarile violente pe umerii opozitiei.

Vlad Filat si Dorin Chirtoaca au reiterat cerinta opozitiei privind numararea repetata a voturilor si verificarea listelor suplimentare de vot pentru depistarea fraudarii alegerilor. Ei mai cer puterii comuniste sa-si retraga imediat acuzatia de tentativa a rasturnarii de stat la adresa opozitiei politice.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG