Linkuri accesibilitate

V. Voronin acuză opoziţia de tentativă de răsturnare a puterii


 Vladimir Voronin
Vladimir Voronin
In finalul editiei de la ora 19.00 de stiri in limba rusa la Televiziunea Nationala, s-a dat rostire unui apel al presedintelui Vladimir Voronin, citit de dupa cadru in care era prezentat textul mesajului. Potrivit acestuia, seful statului a spus ca in aceasta zi planuia sa vina cu un cu totul alt mesaj catre populatia tarii, dar situatia s-a schimbat in decursul ultimei zile.

In mesaj se mai spune ca dupa anuntarea rezultatelor preliminare ale alegerilor si dupa recunoasterea lor de catre institutii internationale care au monitorizat scrutinul, “liderii partidelor care au pierdut au ales calea acapararii puterii prin forta. Neputinta de a pierde intr-o competitie cinstita si democratica, sfidarea fatisa a legii, a exprimarii libere a vointei poporului si a normelor europene, a impins liderii opozitiei pe calea comiterii celei mai grave crime impotriva poporului Moldovei”, se mai spune in mesajul presedintelui difuzat de televiziunea nationala.

In mesajul sefului statului se pretinde ca liderii Partidului Liberal Democrat, Partidului Liberal si Aliantei Moldova Noastra s-ar fi situat in dimineata zilei, „in fruntea unui punct de control care a inceput realizarea unei rasturnari anticonstitutionale a puteriii din Republica Moldova”.

In mesaj se pune intreaga responsabilitate pentru violentele din centrul capitalei pe umerii liderilor din opozitie, care ar fi pus la cale un puci. „Statul nu va admite ca o mina de fascisti beti de rautate sa calce in picioare democratia noastra. Intrumentele politice in conditiile puciuliui nu mai pot functiona. Puterea din Moldova va apara ferm tara de pogrom, va apara alegerea libera si democratica a poporului nostru”, se mai spune in mesajul presedintelui.

Prezentatorul de la televiziunea nationala nu a precizat cind a fost lansat acest mesaj, inainte sau dupa negocierile cu liderii din opozitie.
Previous Next

XS
SM
MD
LG