Linkuri accesibilitate

Ceea ce se întîmplă la Chișinău este dramatic.

Premierul roman Emil Boc a spus astazi ca „politica interna a Republicii Moldova tine de suveranitatea statului moldovean” , dar ca „Romania a fost si va fi un sustinator al dimensiunii europene a Republicii Moldova”. In acelasi timp presedintele Comisiei de politica externa din Camera Deputatilor crede ca reluarea alegerilor in Republica Moldova este improbabila, dar recunoaste toutusi ca nu are „date suficiente pentru a face o evaluare”. Seful comisiei de politica esterna din camera inferioara a Parlamentului Roman spune ca “
„in orice tara populatia poate sa-si manifeste nemultumirea” si face o comparatie cu intimplarile violente ale tranzitiei romanesti.

Comisia de politică externă a Senatului de la Bucuresti se pregateste in schimb sa prezinte „in cel mai scurt timp” o evaluare a situaţiei din Republica Moldova. Titus Corlatean, seful acestei comisii socoteste ca o astfel de analiza ar fi folositoare „în perspectiva luării unei poziţii”. Senatorul social-democrat, Titus Corlatean spune ca ceea ce se intimpla la Chisinau este dramatic si ca „din punct de vedere democratic, acuzele de fraudare a alegerilor” ar trebui luate în considerare şi clarificate de instituţiile abilitate ale statului moldovean. Seful comisiei de politica externa din Senat precizeaza ca Romania din pozitia de membru al Uniunii Europene asteapta de la Chisinau „clarificarea acuzatiilor de fraudare a alegerilor”. Ministerul Roman de Externe tace deocamdata, dar surse demne de incredere spun ca informatiile pe care le primeste din capitala statului moldovean se prelucreaza cu rapiditate si in curind vor exista pozitii oficiale.
XS
SM
MD
LG