Linkuri accesibilitate

Avertismentul SUA spune totul despre campania per se


Igor Boțan
Igor Boțan

In R. Moldova cultura politică nu atinge scopul nefraudării alegerilor

Prezent în studioul Europei Libere alături de Vasile Botnaru, moderatorul emisiunii Punct și de la capăt, analistul politic Igor Boțan, director al Asociației pentru Democrație Participativă, consideră că o rată de participare la vot mai ridicată decît cea înregistrată la alegerile precedente din Moldova arată că ofertele partidelor au aderenţă. În acelaşi timp, mesajele „alarmiste” ale multor partide nu au neapărat efectul scontat şi pe unii alegători îi determină să opteze pentru zisa „stabilitate” şi nu pentru schimbare.

Partidele, este de părere analistul, au dovedit că ştiu să producă evenimente, au probat apariţia unor lideri noi, care ştiu să organizeze o campanie conformă standardelor europene. Chiar dacă participarea moldovenilor plecaţi în străinătate a fost mai modestă decît şi-au dorit partidele de opoziţie, efortul acestora nu a fost unul zadarnic, consideră Boţan concluzionînd că oricum Republica Moldova a mai făcut un pas inevitabil spre asimilarea unui eventual sistem de votare de la distanţă prin mijloace electronice.

Un punct de reținut este și rezoluția Senatului american, cu valoare de avertisment pentru un comportament al autorităților conform standardelor internaționale.
XS
SM
MD
LG