Linkuri accesibilitate

19% dintre alegătorii din Bălţi au votat pînă la ora 13


Ştampila "Votat" în loc de "Retras" pe 800 de buletine de vot

Mai mulţi locuitori din Bălţi ne spun că s-au hotărît să participe la alegeri la îndemnul preotului, după slujba de azi dimineaţă.

La o secţie de votare din centrul Bălţiului, încerc să aflu de la alegători ce speranţe îşi leagă de acest scrutin?

„Aştept schimbări în bine, creşterea salariilor, un nivel de trai mai bun”.

„Aşeptăm schimbări mari. Dar să nu ne dea numai salarii şi pensii, dar să mai repare şi drumuri, că nu avem drumuri bune şi în general viitorul Moldovei sa fie în Uniunea Europeană, să fim oameni civilizaţi”.

„Poate se va schimba ceva, dar văd că nu se schimbă nimic”.

Conform ultimelor estimări ale consiliului de circumscripţie Bălţi, procesul de votare are loc fără abateri esenţiale de la legislaţia electorală. Observatorii independenţi zic că totuşi au semnalat încălcări. Şi anume: două persoane au intrat concomitent în cabina de votare, a fost aplicată ştampila votat pe fişa buletinului de indentitate fără a se verifica prezenţa persoanei în lista alegătorilor. Pe de altă parte, observatorii subliniează că la o secţie de votare din Bălţi au fost deteriorate peste 800 de buletine de vot, pe care a fost aplicată ştampila Votat în loc de Retras. Observatorii au mai sesizat că un preşedinte al unei secţii de votare ar fi făcut agitaţie electorală în favoarea unui candidat. Pînă la ora 13.00, la urnele de vot s-au prezentat 19 la sută dintre alegătorii din Bălţi.
Previous Next

XS
SM
MD
LG