Linkuri accesibilitate

Președintele american Barack Obama la Praga


In discursul sau de la Praga, presedintele Barack Obama a cerut eliminarea armelor nucleare şi a promis ca administratia sa va diminua rolul arsenalelor nucleare in strategia sa de aparare.

Barack Obama a spus ca Statele Unite nu vor abandona Cehia, a reamintit ca administratia sa doreste o relatie constructiva cu Rusia si ca Washingtonul este pregatit sa aibă un rol de leader in combaterea incalziriii globale. „Locuitorii Cehiei au stiut sa isi urmeze destinul. Ne aflam aici datorita curajului celor care au crezut ca lumea se poate schimba si ca libertatea poate triumfa”, a mai spus presedintele american.

Un alt subiect abordat a fost legat de controversatul radar, ca parte a scutului defensiv american din Europa Centrala ce ar urma sa fie instalat in Cehia. Iata ce a declarat preşedintele american: „Cehia şi Polonia au demonstrat curaj cind au fost de acord să gazduiasca aceste elemente defensive. Atita timp cît ameninţarea din partea Iranului persistă, vom continua aceste planuri eficiente. Daca ameninţarea Iraniana va fi înlăturată, securitatea va fi mai mare şi nu va mai fi nevoie de constructia unui sistem defensiv in Europa”.

In aplauzele multimii, preşedinteşe Barak Obama a dat mina cu oameni, a vorbit cu ei si au fost facute poze... Ulterior presedintele american a participat la reuniunea informala a sefilor de state si de guverne din tarile Uniunii Europene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG