Linkuri accesibilitate

Nisporeni: electoratul vîrstnic cumpărat cu macaroane


Valeriu Enache: Vreau să remarc în primul rînd prezenţa masivă de astă dată la alegeri. Dacă anterior, spre exemplu la scrutinul din anul 2005 am reuşit în 2 minute să intru şi să ies de la secţia de votare, de astă dată erau mai multe zeci de oameni, fapt pentru care am stat vreo 15 minute pentru a vota.

Mai remarc lipsa de instruire a celor care monitorizează alegerile. Un poliţist în uniformă şi-a exercitat dreptul la vot, l-am întîlnit chiar în secţia de votare. L-am şi întrebat de ce nu s-a prezentat în civil, la care poliţistul mi-a răspuns că este în exerciţiul funcţiunii şi doar atît.

Alegătorii de la Nisporeni merg astăzi la alegeri în atmosfera afişajului electoral a doi concurenţi. Trebuie remarcat şi faptul că s-au împărţit produse alimentare. Vineri am văzut trei doamne, care descărcau macaroane direct în faţa Primăriei, fără nici o jenă şi ieri, masiv, s-au împărţit aceste ajutoare de la casă la casă. Se vorbeşte că a fost vizitat mai mult electoratul mai în vîrstă.

Vasile Botnaru: A fost o campanie mai tensionată, aşa spune toate lumea. S-a transmis cumva această energie electoratului?

Valeriu Enache: Stînd de vorbă cu mai mulţi oameni, am înţeles un singur lucru, care mi se pare regretabil că susţinători ai diferiţilor concurenţi electorali sînt predispuşi să se ia la harţă pentru a demonstra că anume o formaţiune sau alta este cea care merită să ne reprezinte la guvernare.
XS
SM
MD
LG