Linkuri accesibilitate

Ultima zi de campanie electorala in republica Moldova e mai degraba absenta in presa romaneasca. Totusi, in Evenuimentul zilei, un articol prezinta raportul de forte, citand France Presse. Informatia este intregita cu un amanunt mai de culoare, preluat dupa portalul Unimedia. Anume, ca studentii moldoveni ar fi primit prin intermediul telefonului mobil recomandarea sa ascunda pasapoartele bunicilor. Majoritatea cetatenilor in varsta din Republica Moldova voteaza cu Partidul Comunist, iar actul cu care se legitimeaza batranii este vechiul pasaport sovietic – se mai arata in Evenimentul zilei.

Adevarata stire a zilei este in Romania arestarea latifundiarului Gigi Becali. Pentru Calin Hera, de la Evenimentul zilei, ea demonstreaza nu ca in Romania binele invinge, dar macar ca raul este riscant.

Si Adevarul, sub semnatura lui Laurentiu Ciocazanu, comenteaza aceasta retinere: “Am trait s-o vedem si pe asta! Gigi Becali, in papuci si halat de baie, luat pe sus de mascati si dus in beciul politiei”. Jurnalistul considera ca liderul Partidului Noua Generatie, formatiune care a ratat intrarea in parlament la ultimul scrutin, trebuia sa se astepte la asa ceva, dupa ce “a sters pe jos cu toata lumea”.

In Gandul, Becali este numit “Gigi, Al Capone de Pipera. Ca si Mafiotul american din anii treizeci, el a fost retinut pentru o invinuire subtire, in timp ce pentru alte afaceri dubioase, cu terenuri de pilda, nu s-au gasit probe – se arata intr-un comentariu semnat de Marius Nitu.

Mircea Cartarescu scrie in Evenimentul zilei despre atmosfera deprimata si deprimanta in care se apropie cele doua runde electorale din Romania: europarlamentarele, in iunie, si prezidentialele, la sfarsitul anului. In opinia sa, presedintele Traian Basescu, caruia nu are ce sa-i reproseze referitor la actualul mandat de presedinte, nu ar trebui sa-si riste imaginea cu o a doua candidatura.
XS
SM
MD
LG