Linkuri accesibilitate

Chişinău: manifestare cu ocazia comemorării unirii Basarabiei cu România


Câteva sute de tineri au participat vineri, la Chişinău, la o manifestare cu ocazia împlinirii a 91 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Manifestatia a fost organizata de membrii mai multor organizatii neguvernamentale, unite în Grupul de initiativa „Spirit Românesc” – relatează agenţia Info-Prim.

De la manifestaţia de vineri a lipsit unul din principalii organizatori, Eugen Rusu, care a fost reţinut de poliţie împurenă cu un prieten roman, George Simion. Simion a fost expulzat de pe teritoriul R. Moldova.

Agentia Info-prim o citează ăe şefa centrului de presa al Ministerului Afacerilor Interne, Ala Meleca, cu declaraţia că cei doi tineri au fost retinuti pentru încalcarea ordinii publice. Potrivit acesteia, Eugen Rusu se află în arest administrativ în Comisariatul Botanica, iar George Simion a fost amendat si eliberat.

Joi si vineri, pe de altă parte, zeci de cetăţeni români au fost împiedicaţi să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Ministerul de externe de la Bucureşti a cerut explicaţii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG