Linkuri accesibilitate

Comandantul suprem al forțelor Nato din Europa despre politica RusieiRelaţiile dintre Statele Unite și Rusia au intrat într-o perioada de incertitudine, a declarat într-o audiere în Congresul american, generalul John Craddock, comandatul suprem al forţelor NATO din Europa. In opinia înaltei oficialităţi militare americane, Rusia caută să slăbească solidaritatea ţărilor din cadrul Uniunii Europene şi să reducă sistematic influenţa Statelor Unite.

John Craddock a spus şi că Rusia a adoptat în ultimul timp o atitudine agresivă faţă de vecinii ei şi faţă de ţările europene care depind de gazele naturale rusești. Refuzul ţărilor vecine Rusiei de a recunoaşte independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud, după războiul ruso-georgian din vara trecută ar dovedi îngrijorarea din regiune faţă de o Rusie revanşardă, a scris inaltul general american în textul transmis comitetului pentru forțe armate al Senatului american.

“ Presupunerea că după sfîrşitul Războiului Rece şi dizolvarea Uniunii Sovietice şi a Pactului de la Varşovia nu vor mai fi granițe ameninţate de vreo invazie în Europa sau Asia, s-a dovedit falsă” a declarat John Craddock, citat de agenţia France Presse. Mai mult, generalul american a cerut să se revadă planurile de reducere a efectivelor militare americane in Europa.
Preşedintele american Barak Obama urmează să-l întîlnească pe preşedintele Rusiei, Dmitry Medvedev, pentru prima data la Londra, la 2 aprilie.
XS
SM
MD
LG