Linkuri accesibilitate

Barometrul de Opinie Publică martie 2009


În Republica Moldova lucrurile merg într-o direcţie greşită după opinia a circa 59% din populaţie.

La Chișinău, Institutul de Politici Publice a făcut cunoscute rezultatele unui nou sondaj "Baromentrul de Opinie Publică - martie 2009". Sondajul a fost realizat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA în perioada 28 februarie - 14 martie 2009, pe un eşantion de 1197 de persoane din 88 localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova (cu excepţia regiunii transnistrene), eroarea maxima de eşantionare fiind de ± 2.8 %.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlamentul Republicii, 36,2% din întreg eşantionul ar vota pentru PCRM. Următoarele partide care ar putea depăşi actualul prag electoral sunt: PLDM (8,3%), PLM (8,2%) şi AMN (5,4%). 23 la sută din cetăţeni sînt indeciși, 3,4% din respondenţi nu au dorit să ofere un răspuns la această întrebare, iar circa 9% din opţiunile celor intervievaţi se distribuie între celelalte partide şi candidaţi independenţi înscrişi în cursa electorală.
Circa 59% din respondenți sînt de părerea că Republica Moldova nu este guvernată de voinţa poporului. În opinia a 43 la sută din populaţia adultă a ţării alegerile din Republica Moldova nu se desfăşoară liber şi corect.
Previous Next

XS
SM
MD
LG