Linkuri accesibilitate

Obsesia anti-Băsescu contra aversiunea faţă de PNL

Presa cotidiana din Romania nu preia astazi informatiile despre mitingul de ieri, de la Chisinau, care apare in schimb pe agentii de presa, site-uri si portaluri de stiri. In editia tiparita a ziarului Ziua este selectata insa declaratia facuta saptamana trecuta la Bucuresti de primarul Dorin Chirtoaca: “Cred ca de data aceasta comunistii vor sa piarda alegerile, pentru ca isi dau seama cat de grava este situatia si nu vor sa raspunda politic, ci sa poata arata cu degetul pe altcinea, in cazul in care lucrurile vor merge spre mai rau” – a spus edilul capitalei moldovene la o intalnire cu basarabenii aflati la studii in Romania.

Ziarele romanesti comneteaza pe larg alegerea unui nou presedinte al liberalilor, in persoana lui Crin Antonescu. Gandul sugereaza ca succesorul lui Calin Popescu Tariceanu ar fi deja in gratiile liderului fondator al social-democratilor, Ion Iliescu, pentru alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului.

In Cotidianul, Cristian Teodorescu arata ca miza politica a congresului extraordinar al Partidului National Liberal a fost “cine spune mai bine Jos Basescu”, in timp ce Ovidiu Nahoi, dela Adevarul, considera ca obsesia anti-Basesu e pierzanie curata pentru partidul care a guvernat pana in dceembrie trecut. PNL are nevoie, in opinia sa, de o echipa noua, iar Crin Antonescu ar face bine “sa se debaraseze de unii care au contribuit la victoria sa de vineri” In speta, nici mai mult nici mai putind decit de Dinu Patriciu si de Relu Fenechiu. Cel dintai ar fi pierdut deja teren in partid, se arata in Evenimentul zilei, intr-un comentariu semnat de Mircea Mihaies. E randul noilor imbogatiti liberali sa finanteze politica liberala. cea mai mare parte a articolului este insa rezervata greselii catastrofale a liberalilor de a se baricada in aversiunea fata de presedintele Traian Basescu. “Partid fara doctrina, fara idei, fara vitalitate, PNL nu promoveaza, de doi ani, decat atacul rudimentar si fuduleala despletita” – scrie Mircea Mihaies.

In acelasi cotidian, Evenimentul zilei, trebuie mentionat interviul acordat astazi de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu jurnalistilor Ioana Lupea si Mircea Marian. Extrem de arogant, patronul trustului Realitatea-Catavencu se arata agasat de neputintele clasei politice. “Daca e cineva care va poate scoate din criza astazi, spune Vantu, nu este institutia domnului Basescu, nici institutia domnului Boc sau a parlamentului, ci institutia omului de afaceri. Noi suntem cei chemati sa scoatem tara din priza. Aratati-ne putin respect”.
XS
SM
MD
LG