Linkuri accesibilitate

Peste 20 de organizaţii civice şi sindicale din România apelează la respectarea drepturilor omului în Moldova


Mai multe organizaţii civice şi sindicale din Romania au lansat un apel pentru respectarea drepturilor omului către ministrul moldovean de externe Andrei Stratan. În apelul semnat de vicepreşedintele Aliantei Civice Sorin Ilieşiu, se exprimă nedumerirea faţa de convocarea ambasadorului Romaniei la Ministerul moldovean de externe pentru a da informatii in legatură cu participarea unor cetateni romani la diferite manifestări publice la Chisinau, in perioada 26-28 martie.

Organizaţiile civice din Romania semnatare ale apelului consideră că „reacţia Ministerului afacerilor externe şi integrarii europene al Republicii Moldova este greşită şi crează tensiune artificială”.

In finalul apelului celor peste 20 de organizaţii civice si sindicale din Romania, se cere monitorizarea de către autorităţile romane şi de cele internaţionale a drepturilor omului din Moldova si a respectării dreptului de liberă circulaţie.

Potrivit site-ului curaj.net, 50 de studenti ai universităţii ieşene Alexandru Ioan Cuza de la Iaşi au fost opriţi in cursul dimineţii la vama Leuşeni.
XS
SM
MD
LG