Linkuri accesibilitate

Băsescu şi electoratul pierdut de C. V. Tudor


Unul din articolele semnalate din Evenimentul zilei

Alegerea unui nou lider la fostul partid de guvernamant, Partidul National Liberal, este o inutilitate, in opinia Rodicai Culcer. Intr-un comentariu publicat de Evenimentul zilei, jurnalista arata ca intre actualul presedinte Calin Popescu-Tariceanu si cel care i-ar putea lua locul, Crin Antonescu, nu este nicio deosebire. Amandoi ar fi oamenii lui Dinu Patriciu, amandoi fara succes la public (si-au castigat fotoliile de parlamentari la redistribuirea voturilor, fiind de fapt invinsi in circumscriptiile respective, amandoi au simpatie pentru Partidul Social-Democrat.Totusi, schimbarea din functie a lui Tariceanu ar fi binevenita, arata Culcer, ca sa elibereze partidul de povara de imagine a proastei guvernari din 2007-2008.

In acelasi ziar, Silviu Sergiu comenteaza extrem de critic o referire recenta a presedintelui Traian Basescu la problema nationalismului in Romania. “Basescu l-a sters de praf pe Vadim” – suna titlul acestui comentariu, din care rezulta ca presedintele n-ar avea alt gand decat sa-si apropie electoratul pierdut de liderul Partidului Romania Mare odata cu neintrarea formatiunii sale in Parlament. De aceea s-ar duce presedintele asa de des in zonele locuite de maghiari si ar demonta acolo raspicat ideea autonomiei pe criterii etnice, de aici rezerva fata de recenta vizita privata in Romania a presedintelui Ungariei, de ziua maghiarimii. Tot aici ar fi si explicatia sustinerii de care Corneliu Vadim Tudor s-a bucurat din partea Partidului Democrat-Liberal pentru functia de vicepresedinte al Senatului.

Un comentariu teoretic in Romania libera, sub semnatura unui specialist in finante, Aurelian Dochia. Acesta se intreaba cat de mult trebuie si poate interveni statul in economie, in perioade de criza. In opinia lui, la fel de putin ca si pana acum, pentru ca singurul mecanism valabil de coordonare a activitatilor economice s-a dovedit a fi piata. “Sa nu cerem statului mai mult decat poate sa ofere. Pietele sunt imperfecte, dar mai putin imperfecte decat orice alt mecanism.” – se mai arata in Romania libera.
XS
SM
MD
LG