Linkuri accesibilitate

Electorală 2009? - În niciun caz la Tiraspol


Transnistrenii n-au habar despre campania electorală în toi pe malul drept al Nistrului

La liceul de limbă română Lucian Blaga, corpul profesoral se informează despre apropiatele alegeri din internet. În timp ce oamenii întîlniţi pe stradă de Valeria Viţu declară următoarele:

"Degraba sunt alegerile la noi, da, se pare că în aprilie. Noi aşteptăm cât mai multe lucruri bune. Nu ştiu nici un partid politic. Sinceră să fiu, nu sunt informată. Poate tineretul ştie mai multe,noi pensionarii-nu prea."

"Deseori mă aflu în Chişinău şi acolo mai pot afla detalii despre concurenţii electorali. La Tiraspol, nici vorbă.Aici, practic lipseşte informaţia despre alegerile din 5 aprilie.Uneori mai cumpăram ziare moldoveneşti de la Chişinău. Nu avem nici afişe electorale. Propaganda electorală nu există aici la Tiraspol.Autorităţile noastre nu ar permite acest lucru."

"În Chişinău alegeri? am auzit. La televizor am mai aflat câte ceva. Ştim că există Partidul Comuniştilor. Dar nu am văzut afişe prin oraş. Puteau afişa în piaţa noastră, acolo în centru Tiraspolului. Oamenii ar fi putut să se informeze."

"Noi avem o altă republică. Şi atât. Noi pentru ai noştri votăm.Dacă se vor uni vreodată, va fi altceva dar aşa de ce m-ar interesa."

"Foarte puţin ştim despre alegeri. Nici măcar data nu o cunoaştem.La sfârşitul lunii martie? Sau în aprilie vor avea loc alegeri?Aici nu se vorbeşte despre asta. Chiar dacă şi se face, doar în defavoarea candidaţilor.Doar la televizor mai putem afla ceva. În ziarele noastre nu se publică nimic iar ziare moldoveneşti nu primim aici.Am mulţi prieteni, care au cetăţenia R.Moldova şi ar vrea să voteze dar nu cunosc nimic despre alegeri şi trebuie sa ajungă fie la Chişinău sau la Varniţa, în partea dreaptă să voteze."
XS
SM
MD
LG