Linkuri accesibilitate

Kommersant Plus califică trilaterala de la Moscova drept "summitul 2+1"


Transnistria îşi propune să asimileze standardele din Rusia în toate aspectele vieţii social-politice

Ziarul Kommersant Plus publică un rezumat al conferinţei de presă de la Moscova a liderului transnistrean Smirnov. Vorbind ziariştilor de la Moscova, Smirnov a afirmat că Transnistria întruneşte criteriile unui stat independent şi democratic, iar pentru cooperarea ruso-transnistreană în sfera social-economică există cadrul juridic necesar. Este vorba despre protocolul interguvernamental Smirnov-Jukov semnat în luna mai a anului 2006.

Actualmente se impune o activizare a muncii pe marginea acestui protocol astfel încît să fie realizată integrarea continuă a Transnistriei în spaţiul social, economic şi legislativ al Rusiei. Smirnov a spus că îşi pune mari speranţe în proiectele naţionale ale guvernului de la Moscova de care să beneficieze şi Transnistria, şi asta pentru că, aşa cum a spus Smirnov, cetăţeni ai Rusiei se simt toţi locuitorii Transnistriei şi nu doar acei care deţin paşapoarte ruseşti.

Solicitat să comenteze declaraţia pe care a semnat-o împreună cu Medvedev şi Voronin, Smirnov a spus că şi-a aplicat semnătura pe un document care va garanta misiunea de pace a Federaţiei Ruse pe durata reglementarii relaţiilor cu Moldova. Liderul transnistrean a estimat însă că după întrevederea trilaterală de la Moscova poziţiile Transnistriei şi ale Moldovei nu s-au apropiat.
Previous Next

XS
SM
MD
LG