Linkuri accesibilitate

Lovitură liberă - momentul Liverpool


Aproape tot ce e fotbal european de club a devenit sau a rămas englezesc. Ca şi anul trecut, 4 din cele 8 calificate în sferturile Ligii Campionilor sînt cluburi englezesti. O fianala enleză e, din nou, posibilă. Ce se intimplă în interiorul careului englez a devenit o problemă şi un spectacol de interes european. Iar acum e momentul Liverpool. Dupa doua luni şi mai bine de ezitări şi rateuri care aproape au scos echipa din lupta pentru titlul intern, Liverpool face ravagii.
În patru zile, între 10 si 14 martie, Liverpool a reuşit o dublă neverosimilă, demolînd, mai întîi, Real Madrid şi, apoi, Manchester United. Liverpool a terminat cele doua meciuri cu Real Madrid, în Liga Campionilor, cu un 5-0 necomentabil. Apoi, Liverpoool a făcut deplasarea la Manchester pentru derby-ul campionatului englez. În primele 15 minute, Manchester a controlat jocul şi a dechis scorul. În următoarele 75 de minute, Liverpool a distrus sistemul defensiv advers, Gerrard şi Torres au terorizat stoperii lui Manchester şi totul s-a oprit la un 4-1 istoric.

Cele doua lovituri cu care Liverpool a umilit Real şi Manchester au decis o a treia problemă: contractul antrenorului Rafael Benitez. Negocierile cu proprietarii americani ai clubului se împotmoliseră, dupa 17 luni de pretenţii şi contrapretenţii. Miza a fost controlul asupra politicii de transferări şi Benitez a cîştigat pe toată linia. Noul contract a fost fortat de dubla istorică din meciurile cu Manchester şi Real. Benitez e acum regizor absolut la Liveropool, unde va rămîne cel putin pînă în 2014. Primul obiectiv anunţat de Benitez e fixarea, prin contracte lungi, a jucătorilor cheie ai echipei: Gerrard, Toreres, Kuyt si Reyna. Liverpool e acum in situaţia de echilibru managerial şi moral care poate impune un nou triumf în Liga Campionilor.

Adjudecarea sferturilor de finală ale Cupei UEFA a inceput de ieri şi se va încheia în această seară. Ajax a avut calificarea în mînă, la Amsterdam, dar a fost egalată de două ori de Marseille, ultima oară în prelungiri şi , la 2-2, a fost eliminată. Werder Bremen a intrat uţor în sferuri după 1-0 acasă şi 2-2 în retur la St. Ettiene. Astăzi, celalalte meciuri sînt dominate de ciocnirile ruso-ucrainiene. Dinamo Kiev joacă la Harkov iar CSKA Moscova la Donetk. Şi Dinamo şi CSKA au pirma şansă, dupa ce au cîştigat meciurile tur cu 1-0.
XS
SM
MD
LG