Linkuri accesibilitate

Presa cotidiana remarca ofensiva electorala a liderului social democrat Mircea Geoana, a carui candidatura la presedintia Romaniei nu a fost hotarata oficial, dar e asumata, de fapt, de anuntata intalnire cu patronii si conducerile din presa. Deocamdata numai din televiziuni, cantitatea aparent neglijabila a ziarelor fiind pierduta pe drum, scrie Horia Ghibutiu in Evenimentul zilei.

In acelasi cotidian, Florin Ciornei demonstreaza ca “coalitia anti-Basescu prinde contur”. Alegerile prezidentiale, programate pentru sfarsitul anului, pareau o competitie cu castigator deja cunoscut – Traian Basescu. Intre timp insa, ea a devenit o batalie decisiva, echilibrata prin transferul de resurse financiare si mediatice in tabara contracandidatului lui Basescu, scrie Cioreni. La PSD este deja limpede. Campania va fi asigurata de mass media controlate de Dan Voiculescu, a carui familie detine posturile de televiziune Antena 1, 2 si 3. Si Sorin Ovidiu Vantu, patronul trustului Realitatea-Catavencu, si-ar fi oferit serviciile in sprijinul lui Mircea Geoana, dupa ce, scrie Evenimentul zilei, n-ar fi reusit sa-l convinga sa candideze pe primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu.

Cotidianul se ocupa azi de instrumentele mediatice ale liderilor judeteni. Fiecare dintre ei detine, direct sau prin interpusi, posturi de televiziune si ziare locale, in care pierd multi bani, dar castiga enorm la capitolul influenta politica si economica. Intr-un comentariu semnat tot aici de Liviu Antonesei, cititorii sunt indreptati catre un volum aparut recent sub semnatura a doi tineri cercetatori, Andrei Taranu si Stefan Stanciugelu. Cartea se intituleaza Resursele puterii. Statul neopatrimonial in Romania si dmeonstreaza cum descentralizarea a adus in Romania nu mai multa democratie, asa cum era de asteptat, ci un profil tot mai feudal al autoritatii la nivel judetean.

La centru, un alt comentariu din Cotidianul, semnat de Cristian Patrasconiu, observa tactica Partidului Democrat Liberal aflat la guvernare alaturi de social-democrati. O guvernare tot mai putin solida, in opinia unora, dar care nu se va rupe niciodata la initiativa PDL, se mai arata in articolul lui Cristian Patrasconiu.
XS
SM
MD
LG