Linkuri accesibilitate

Interviu cu eurodeputata Maria Petre (Comisia de cooperare UE-Moldova)


Maria Petre

“Asteptăm un rezultat care să echilibreze spectrul politic din Moldova”

Membrii Parlamentului European ale caror activitati sunt conectate la evenimentele din Moldova - i-am numit aici pe membrii Delegaţiei la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova - asteapta cu interes alegerile din aprilie. In pregatirea misiunii sale de monitorizare a alegerilor, deputata europeana Maria Petre ne-a declarat ca asteapta doua lucruri cat se poate de concrete in urma scrutinului:

“Unul tine de angajamentele pe care noi le-am luat in serios si pe care autoritatile de la Chisinau si le-au asumat in Acordul de cooperare. Acest document tocamai a expirat, dar autoritatile au promis pentru viitorul acord. Aceste angajamente, de la care asteptam rezultate concrete, tin de un lucru foarte sesibil si anume de respectarea criteriilor politice fara de care declaratia continua a guvernului de la Chisinau, dar si cele ale liderilor politici, ca Moldova vrea un viitor european nu au acoperire."

In al doilea rand asteptam un acces liber, echilibrat la media, pentru a transmite cetatenilor din Moldova proiectele politice ale tuturor partidelor, nu doar pe cele ale Partidului Comunist. Asteptam un rezultat care sa echilibreze un pic spectrul politic din Moldova pentru ca exista o balansare prea puternica spre stanga si o prezenta foarte slaba a partidelor de opozitie.” spune Maria Petre.

Iar asta, crede politicianul european, va depinde de felul in care se desfasoara campania, de accesul celorlalte partide din opozitie la canalele media pe care sa isi transmita mesajele si la respectarea regulilor jocului de catre cei care conduc acum Moldova”.
XS
SM
MD
LG