Linkuri accesibilitate

Calitatea presei şi calităţile jurnaliştilor - un verdict intestin


Stridenţă partizană: constatare făcută de invitaţii lui Vasile Botnaru, Nicolae Pojoga, Vsevolod Ciornei, Constantin Cheianu

Iată un rezumat al mesei rotunde din studioul Europei Libere:

Constantin CHEIANU: Lipsa de imparţialitate în jurnalismul din R.Moldova a devenit păcatul cel mai mic, după ce jurnaliştii au acceptat să îşi subordoneze – cu bucurie şi voluptate uneori - întreaga făptură punctului de vedere subiectiv al unor politicieni.

Vsevolod CIORNEI : Angajarea politică a jurnaliştilor nu este nici rea şi nici bună, ea pur şi simplu există şi nu este o invenţie a presei din Republica Moldova. Altceva este că jurnaliştii declanşează războiae fratricide în baza opţiunillor politice şi ard podurile, spre deosebire de politicieni, care dau şi ei senzaţia că luptă pe viaţă şi pe moarte, dar în afara Parlamentului totuşi lasă loc de bună ziua.

Nicolae POJOGA : Atîtata timp cît presa nu este o afacere profitabilă şi nu trăieşte din tiraje vîndute şi publicitate atrasă în condiţii oneste, jurnaliştii, dar mai cu seamă patronii lor, se văd siliţi să depindă de surse acordate condiţionat.
Previous Next

XS
SM
MD
LG