Linkuri accesibilitate

Revista presei de joi


cu acuze la adresa politicienilor înregimentați în taberele politice

"Ziarul de Garda" il invinueste pe Valeri Klimenko si Uniunea Centrista a ex-premierului Vasile Tarlev deopotriva, pe lista careia primul a ajuns sa ocupe locul 6, pentru ca apara interesele Moscovei si i-a calomniat pe membrii grupului Ilascu. Pe langa asta, Petru Grozavu scrie despre “dragostea pierduta” de presedintele Voronin: “Mergand la intalnirile electorale, Voronin si-a dat seama ca, desi au de toate, comunistii sunt intr-o mare criza, una de dragoste. Dragostea electoratului a cedat”, constata autorul editorialului din "Ziarul de Garda". In care mai gasiti si o retrospectiva a dosarelor intentate in campania electorala din 2005 functionarilor de la Primarie, condusa pe atunci de Serafim Urechean, retrospectiva cu aluzie de paralela la dosariada pornita impotriva liderilor politici din opozitie in aceasta campanie .

Calul de bataie al "Moldovei Suverane" e azi, de altfel, primarul Dorin Chirtoaca, cap de lista la liberali, acuzat de o doamna cititoare – procedeu care am impresia s-a incetatenit in paginile acestui ziar – invinuit, deci, ca minte cu nerusinare atunci cand declara ca s-a intalnit in Italia cu sute si mii de moldoveni care lucreaza acolo.

Altfel, "Moldova Suverana" va prezinta “turneele” electorale si promisiunile facute de liderii PCRM, tot ei cei mai inalti functionari din stat, azi in prim-plan iesind premierul Zinaida Greceanii. La Criuleni, ea a cautat sa-i convinga pe cetateni ca “democratii” – intre ghilimele, asa ii pune "Moldova Suverana" – au inglodat tara in datorii.

Tot ea, insa, e una din tintele de azi ale ziarului "Timpul". Convocand intalnirile in zi de lucru si in timpul programului de munca, doamna Greceanii, sau “papusa Barbie a lui Voronin”, cum o porecleste "Timpul", “a demonstrat o data in plus ca oficialitatile comuniste folosesc masiv mecanismele statului si resursele administrative in campania electorala”, scrie ziarul. Din care mai puteti afla si ca pana si Victor Stepaniuc a recunoscut, de nevoie se pare, ca Moldova e in criza si ca peste cateva luni nu vor mai fi bani pentru salarii. Iar Constantin Tanase incearca sa-si lamureasca cititorii “ce se ascunde in spatele sloganelor despre “stabilitate” si “Republica Moldova – o tara de succes”. Pentru cei ce nu stiu, sunt ale comunistilor si, resprecti, crestin-democratilor.

Am selectat cateva articole despre alegerile din Moldova, aparute in ultimele cateva zile in presa de la Bucuresti. Asadar, "Gardianul" titra in numarul de ieri: “Show la Chisinau: Rosca l-a numit pe Chirtoaca “impostor”. Cu o zi mai devreme "Jurnalul National" era cel care scria: “Comunistii se lepada de romani”, Iar portalul informational HotNews publica un interviu cu analistul politic de la Chisinau, Igor Botan, care crede ca “o revolutie portocalie in Republica Moldova este putin probabila, dar plecarea lui Vladimir Voronin de la presedintie va avea, oricum, efectul unei revolutii”.
XS
SM
MD
LG