Linkuri accesibilitate

Printre găselniţele electorale ale partidelor care luptă pentru putere se numără şi organizarea concertelor cu vedete recente.

Am văzut deunăzi, la televizor, o vedetă recentă electrizată, care tocmai îşi terminase cîntecele în cadrul unui asemenea concert cu iz electoral. Un ziarist a întrebat-o: “Să înţelegem că aţi ieşit pe scenă fiindcă susţineţi formaţiunea care a organizat concertul?” Răspunsul vedetei recente m-a derutat. “Faptul că am ieşit pe scenă nu înseamnă că susţin partidul care m-a invitat…” a zis vedeta cu aplomb.

Atitudinea aceasta mi s-a părut nu doar ciudată, ci şi duplicitară. Pe de o parte, vedeta ştie că partidul cu pricina e în campanie electorală, acceptă să cînte pe fundalul însemnelor acelui partid, îşi ia onorariul măricel, iar pe de altă parte, ea nu susţine partidul care o plăteşte. Nu cumva pentru că mîine va cînta în cadrul concertului organizat de o altă formaţiune?
Dar de ce oare vedeta apolitică nu le-a spus spectatorilor de pe scenă că nu susţine partidul care a plătit-o? Ce bucurie ar fi fost pe capul organizatorilor!

Există însă exemple şi mai dizgraţioase. Vedete recente care îşi schimbă opţiunile la fiecare concert nou şi care ne îndeamnă azi să votăm pentru organizatorul X, iar mîine – pentru organizatorul Y. Ce vreau să spun? Atitudinea imorală a acestor vedete recente nu m-ar deranja deloc dacă ele nu ar avea sute şi mii de fani. Se pare că aceşti cîntăreţi nu au un set elementar de valori etice şi morale pe care să-l apere şi să-l promoveze. Singura lor preocupare pare a fi facerea banului. Şi dacă aşa se comportă “idolii” veneraţi de sute şi mii de tineri, la ce să ne aşteptăm de la tînăra generaţie?
XS
SM
MD
LG