Linkuri accesibilitate

Piața auto din nordul Moldovei în criză


Un reportaj la Bălți despre dificultatea vînzării de mașini, azi în supra ofertă.

Piaţa auto din nordul Moldovei, care se află la Bălţi, se confruntă cu o supraofertă, ne spun şoferii cu care apuc să leg capăt de vorbă. Ei zic că au avut nenorocul să pice la târg tocmai când criza globală şi-a făcut simţită prezenţa şi pe piaţa de vânzări auto din Moldova: “Oamenii nu au bani din cauza crizei globale. Preţurile la maşini au scăzut cu vreo două luni în urmă, cu aproape 500 de Euro. Bunăoară pe un Audi A4 din 1995 cerem 5800 il şi putem ceda cu o mie de Euro. Înainte de criză, aşa un model costa 6200 de Euro. La piaţa auto vinzările durau cel mult două săptămîni. Acum aşteptăm luni în şir şi nu avem cumpărători. Numai vînzători sunt în piaţă. E mare criză.”

Stanislav e singurul pe care, întâlnindu-l în piaţa de automobile de la Bălţi, ne-a mărturisit că a reuşit să îşi vândă bolidul. Însă, precizează el, după mai multe luni de aşteptare şi la un preţ destul de mic: "cînd am cumpărat maşina am plătit peste 5 mii de Euro, dar am vîndut-o cu ceva mai mult de 3000 de Euro. Acum nu mai vreau altă maşină, că ce-o să mă fac pe perioada crizei cu ea?”

Un alt şofer care ar vrea să îşi vândă maşina, se numeşte Alexandru. El povesteşte că şi-a scos automobilul pe piaţă după ce a obosit de drumurile proaste din oraş, care par a fi un rău mai mare decât criza globală, constată şoferul: "Chiar şoseaua din centrul oraşului- bulevardul Victoriei, e numai găuri. Mi-am distrus maşina".
Alexandru zice că îşi va încerca norocul la piaţa auto pînă la Paşte, iar dacă pînă atunci nu va putea să îşi vândă maşina, conchide şoferul, o va păstra în garaj pînă va trece criza.
XS
SM
MD
LG