Linkuri accesibilitate

Revista presei de luni


Valeriu Cațer s-a delectat cu "Timpul"

Prea multe lucruri noi n-au cum sa fie, cum nici ziare moldovenesti nu sunt azi prea multe. Doar unul mai exact, cum bine stii – "Timpul".

Asadar, „Minus circa 628 de mii de moldoveni” scrie "Timpul", cu referinta la cifrele facute publice de Comisia Electorala Centrala, potrivit careia anume atatia moldoveni s-ar afla in prezent peste hotare. Si, dintr-o alta stire care apare azi in "Timpul", mai puteti afla ca la alegerile parlamenatre din 5 aprilie vor putea participa si cetatenii Republicii Moldova aflati ilegal peste hotare. Tot la rubrica electorala mai plaseaza "Timpul" si stirea ca opt candidati la functia de deputat pe lista Partidului Comunistilor s-au retras din cursa electorala. „Au ales cetatenia romana”, zice ziarul. AMN este alaturi de PLDM – a depus o plangere la Curtea Europeana pentru drepturile omului in legatura cu refuzul autoritatilor moldovene de a deschide mai multe sectii de vot peste hotare, iar concurentii electorali vor putea solicita credite fara procente de la stat pana pe 23 martie, astea ar fi cam toate stirile electorale.

Pe langa ele insa, tot electoral, mai gasiti un scurt reportaj de la manifestatia de sambata a tinerilor liberal-democrati, care au tinut sa spuna adio actualului Parlament, si editorialul lui Constantin Tanase. „Gogosarii portocalii” se intituleaza si este o replica dura la invinuirile ce i-au fost aduse personal si ziarului sau de jurnalistii de la "Flux". Nu ma apuc sa citez din acest editorial, dar ca sa va dati seama unde bate – un scurt citat de la rubrica „Buna dimineata”, pe care azi tot Constantin Tanase o semneaza: „nu-i nici un secret ca PCRM si PPCD, inclusiv presa acestora, formeaza o singura echipa, dirijata dintr-un singur centru coordonator”, zice Tanase.

Dar, ca sa nu inchei pe aceasta nota, va mai recomand din "Timpul" si interviul cu actorul Mihai Volontir, care implineste azi 75 de ani.

In presa vecinilor știrile nu prea sint multe, din pacate. "Cotidianul" de la Bucuresti, publica in acest week-end o destul de extinsa analiza a situatiei electorale din Moldova, cu aprecieri despre sansele principalilor actori de pe scena politica din Republica Moldova. Si in "Zerkalo Nedeli", de la Kiev apare, de asemenea, o analiza – in problema reglementarii transnistrene, insa. Saptamanalul ucrainean scrie ca Moscova ar cauta sa profite de alegerile din Moldova si situatia economica extrem de complicata din Transnistria pentru a forta o solutie in acest conflict si a se reabilita astfel pentru razboiul din Georgia. Autoritatile de la Kiev privesc cu ingrijorare tetativele Moscovei de rezolva aceasta problema de sinestator, impunand Chisinaului o solutie federativa, se scrie in "Zerkalo Nedeli", pentru ca se tem de un precedent ce ar putea recidiva si in Ucraina.
XS
SM
MD
LG